Activiteiten

Playdate 15 oktober: Jouw klas, een broedplaats voor uitvinders!

Ruimte geven aan het zelfontdekkend, onderzoekend en spelend leren van kinderen. 

Jonge kinderen ontwikkelen zich van nature. Het zijn geboren onderzoekers die, nieuwsgierig als ze zijn, continue in de weer zijn om de wereld om zich heen te ontdekken. Daarbij creëren ze de meest innovatieve uitvindingen en bedenken ze als vanzelf oplossingen voor allerhande obstakels. Hoe kunnen we in de klas ruimte geven aan deze natuurlijke onderzoeks- en experimenteerdrang? Dé competenties bij uitstek om 21ste eeuwse uitdagingen te tackelen.

Tijdens de Hop Up Playdate inspireert Omnimundo, een basisschool in hartje Antwerpen, je graag met enkele praktijkvoorbeelden.

Leerkrachten en leerlingen gingen er aan de slag met de Hop Up Playground, een bundel moduleerbare speelelementen die aanzetten tot actief en zelfontdekkend spelen en leren. 
Ervaar en beleef mee hoe zij werken aan een rijk klasklimaat waar kinderen aan het roer staan van hun eigen leerproces:


- Meester Olivier en zijn leerlingen van het 5de leerjaar schotelen ons een knoest van een STEAM-uitdaging voor. Dewelke is nog topsecret. Zeker is wel dat ons onderzoekend en creatief vermogen een stevige boost zal krijgen terwijl we samen met de leerlingen verschillende oplossingsstrategieën bedenken.

-  Bij juf Lies mogen we getuige zijn van het zelfontdekkend leerproces dat zij met haar kleuters aflegt. Vrij spelen, onderzoeken en experimenteren vormen de rode draad. 

Aansluitend gaan we in gesprek. Met een reflectieve bril kijken we naar wat we ervaren hebben. Wat zijn basisvoorwaarden om leerlingen hun eigen leerproces in handen te geven?  Hoe maak je van je klas een broedplaats voor de uitvinders van morgen? 

Benieuwd geworden? Je bent meer dan welkom!
 
De Playdate vindt plaats 

  • op dinsdag 15 oktober
  • van 13u30 tot 16u00. (onthaal vanaf 13:00)
  • bij Omnimundo, Van Maerlantstraat 30 in Antwerpen

Voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs, directies en andere onderwijsprofessionals. 

Inschrijven kan via deze link.
Deelname is gratis. 

Tijd om te spelen.

Wil jij met je organisatie of instelling ruimte maken voor vrij spel, maar heb je nog wat vragen? Neem contact met ons op en kom alles te weten over onze Playgrounds, Workshops en Playdates.