top of page

Jouw klas, een broedplaats voor de uitvinders van morgen.


hop up training


Creatief aan de slag met ontwerpuitdagingen en loose parts.

Jonge kinderen ontwikkelen zich van nature. Het zijn geboren onderzoekers die, nieuwsgierig als ze zijn, continue in de weer zijn om de wereld om zich heen te ontdekken. Daarbij creëren ze de meest innovatieve uitvindingen en bedenken ze als vanzelf oplossingen voor allerhande obstakels. Hoe kunnen we op school zoveel mogelijk ruimte geven aan deze natuurlijke onderzoeks- en experimenteerdrang van kinderen?  Dé competenties bij uitstek om 21ste -eeuwse uitdagingen te tackelen.


We gaan aan de slag met een knoest van een ontwerpuitdaging. De welke is nog topsecret. Zeker is wel dat ons onderzoekend en creatief vermogen een enorme boost zal krijgen terwijl we samen verschillende oplossingsstrategieën bedenken. Dat doen we onderzoekend en experimenterend aan de hand van de levensgrote, loose parts materialen van de Hop Up Playground.


Aansluitend gaan we in gesprek. Met een reflectieve bril kijken we naar wat we ervaren hebben. Met de Hop Up-methode thril-think-tinker-tell* reiken we handvaten aan die zorgen voor structuur en opbouw in een open en procesgerichte activiteit waarbij kinderen spelenderwijs kunnen onderzoeken, experimenteren en leren. Het is een manier om creatief, probleemoplossend denken te structureren en creatieve ideeën en tastbare oplossingen te ontwikkelen. De aanpak laat veel ruimte voor initiatief en inbreng van kinderen. Ze zijn zelf aan zet binnen het kader dat jij schept. Die ruimte geeft kinderen een boost aan zelfvertrouwen, eigenwaarde en betrokkenheid. Ze worden sterk zelfregulerend en stuwen elkaar voort in een spiraal van ideeën.


De ontwerpuitdaging in de workshop wordt afgestemd op het onderwijsniveau (kleuters, onderbouw of bovenbouw).


* De methode is gebasseerd op principes van Design Thinking, toegepast op de klaspraktijk. Ze werd ontwikkeld door Hop Up in cocreatie met leerkrachten van basisschool Omnimundo in Antwerpen. Met de methode worden 21ste eeuwse vaardigheden en executieve functies van kinderen spelenderwijs gestimuleerd.


We delen graag de ervaringen van Omnimundo:  • Voor leerkrachten uit het basisonderwijs.

  • De workshop wordt afgestemd op het onderwijsniveau (kleuter, onderbouw, bovenbouw).

  • De workshop duurt 2,5u.

  • We organiseren de workshop bij ons of ter plaatse bij jou.

Graag meer info over inhoud en aanpak of deze training boeken? contacteer ons via info@hopup.be

Comments


bottom of page