top of page

Kinderen willen weer tijd en ruimte om vrij te ravotten. Om op verkenning te gaan. In de Hop Up Playgrounds ontpoppen ze zich tot krachtige onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving. 

Voor wie is Hop Up?

Steden en gemeenten

Je werkt voor een stad of gemeente en je wilt kinderen vrij laten spelen en ravotten. Kwalitatief ruimtegebruik en samenwerking tussen opvanginitiatieven, sportkampen, speelpleinen, bibliotheken, culturele centra, etc… staan bovenaan je agenda.

Scholen

Je werkt in een kleuter- of basisschool en je wilt je personeel optimaal ondersteunen met kwalitatief pedagogisch materiaal. Voor, tijdens of na schooltijd: kinderen verdienen op elk moment een uitdagende speelomgeving waar intrinsiek en zelfontdekkend leren ontstaat. Benieuwd hoe je met Hop Up aan de slag gaat in je klas? ontdek het hier.

Organisaties en bedrijven

Je organisatie of bedrijf biedt tijdelijke opvang en vrijetijdsbesteding aan. Van museum tot sportkamp, van bedrijfsopvang tot winkelcentrum. Je wilt de aanwezige ruimte optimaal gebruiken om kinderen de nodige speelruimte te geven.

Een hart voor Hop Up

Hop Up stimuleert de fantasie van de kinderen.

Wij hebben gezien hoe een turnzaal omgebouwd werd in een groot ruimteschip, een boot, alles, .... Hop Up stimuleert de fantasie van de kinderen. Iedereen vindt er zijn eigen plekje: sommigen willen een kamp bouwen, sommigen hebben nood aan rust en die kan je een apart hoekje geven. We zien ook verrassende samenwerkingen die er anders niet zouden zijn, zoals kleuters die samen spelen met lagereschoolkinderen.

tiffany

Tiffany

Medewerkster jeugddienst en korte opvang gemeente Bornem

quote

De troeven van Hop Up

Troeven

Spel met open doel

De Hop Up elementen zijn onbestemd. Ze vertellen een kind niet waarvoor ze moeten dienen. Zo ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Kinderen bouwen de meest veelzijdige en modulaire constructies. Elk onderdeel bouwt voort op het vorige, of wordt de basis van iets nieuw.

spel met open doel

Geborgen snoezelhoekjes

Ook de wildste speelvogels willen soms een eigen plekje om zich te nestelen. Hop Up maakt het mogelijk verschillende kleine hoekjes te creëren. Zo vinden kinderen rust en geborgenheid in hun spel als er teveel prikkels zijn.

rustige hoekjes

Stimuleert 21e-eeuwse vaardigheden

Hop Up spreekt kinderen aan als ontdekkers, uitvinders en kunstenaars. Het actief, onderzoekend en ontwerpend spel stimuleert vaardigheden als samenwerken en creativiteit. Hop Up creëert een speel-en leeromgeving die zich uitstekend leent voor STEM, muzische vorming en beweging.

21eeuwse vaardigheden

Duurzaam en veilig

De materialen van Hop Up zijn bestand tegen intensief speelplezier en werden uitvoerig getest op veiligheid. De Hop Up Playgrounds voldoen aan alle normen voor speeltoestellen.

duurzaam en veilig

Ideaal voor gedeeld gebruik

De Playground creëert in een mum van tijd verschillende speelzones met ruimte voor creatief, uitdagend en rustig spel. Ideaal om locaties met verschillende functies of gebruikers snel speelklaar te maken. Het delen van ruimte en materialen was nog nooit zo gemakkelijk.

gedeeld gebruik

Opstellen is kinderspel

Zelfs de kleinste kinderen kunnen met deze lichte materialen aan de slag. Bovendien zijn alle Hop Up Playgrounds compact op te bergen en makkelijk te verplaatsen dankzij de bijgeleverde trolley. Ontdek hier hoe dat gaat. De opbergruimte bedraagt slechts 1m². Ideaal voor multifunctionele ruimtes. Opgeruimd staat netjes!

opstellen is kinderspel

Tijd om te spelen

Wil jij met je organisatie of instelling ruimte maken voor vrij spel, maar heb je nog wat vragen? Neem contact met ons op en kom alles te weten over onze Playgrounds, Workshops en Playdates.

bottom of page