top of page

Veelgestelde vragen

?

?

?

?

?

?

?

?

?

Hoe stimuleert Hop Up de ontwikkeling? Kinderen zijn geboren onderzoekers, continue in de weer om de wereld om zich heen te ontdekken. Daarbij creëren ze de meest innovatieve uitvindingen en bedenken ze als vanzelf oplossingen voor allerhande obstakels. Met Hop Up geef je ruimte aan deze natuurlijke onderzoeks- en experimenteerdrang van kinderen en zet je hen aan het roer van hun eigen leerproces. Met de levensgrote open einde materialen gaan kinderen samenwerkend, onderzoekend en ontwerpend aan de slag. Hop Up creëert een speel-en leeromgeving die zich uitstekend leent voor STEAM en 21e -eeuwse vaardigheden. Bovendien brengt Hop Up kinderen in beweging. Spelenderwijs gaan kinderen op ontdekking en worden hun motorische vaardigheden gestimuleerd.

Voor welke leeftijd is het geschikt? De Hop Up Playground werd ontwikkeld voor kinderen van drie tot twaalf jaar. De speelelementen zijn groot maar licht. Ze zijn gemakkelijk te hanteren door jonge kinderen. Tegelijk zijn de materialen robuust en sterk. Ook de grootste en wildste speelvogels kunnen er hun energie in kwijt. Elke Playground is voorzien van diverse verbindingsstukken en – technieken: meer eenvoudig op maat van jonge kinderen, technischer en meer uitdagend voor oudere kinderen. Dit zorgt ervoor dat kinderen van drie tot twaalf jaar speeluitdaging vinden!

Kunnen kinderen zelfstandig spelen? Met de Hop Up Playground krijgen kinderen alles in handen om hun eigen spel vorm te geven. Spelenderwijs stuwen ze elkaar voort in een spiraal van initiatieven en ideeën. Ze worden gestimuleerd om samen te werken, te overleggen, out-of-the-box te denken en problemen op te lossen. Een volwassene in de buurt die betrokkenheid toont en af en toe een handje toesteekt, vinden kinderen daarbij fijn. Zolang die het spel maar niet overneemt. Want de vrijheid om zélf te mogen ontdekken, uitproberen en creëren, dàt is waar het kinderen om te doen is wanneer ze spelen!

Waarom zijn de Hoppers zwart? De Hop Up Playground is een open einde speelconcept dat met haar abstracte vormen en kleuren het spel van kinderen zo min mogelijk stuurt of voorschrijft. Het is een speelomgeving die rust uitstraalt voor kinderen en waarin genderstereotiepen geen kans krijgen. Wat het ene moment een huis met wasmachine is, wordt even later een duikboot om weer te veranderen in een laboratorium of kapsalon. Niet het materiaal, maar kinderen zelf geven invulling aan hun spel. Hierdoor ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Door de grondstof van de Hoppers (de grote, zware bouwblokken) in zijn oorspronkelijke staat te verwerken, kunnen we deze bovendien beter recycleren en vermijden we het gebruik van kleurstoffen die belastend zijn voor het milieu. Voor volwassenen zijn de abstracte kleuren en vormen van de Hop Up Playground misschien even wennen. Kinderen vinden het net stoer. Ze voelen zich uitgedaagd en au serieus genomen! “Alles wat ik fantaseer, kan ik maken”, aldus de jonge uitvinders.

Is het spelmateriaal duurzaam en veilig? Hop Up is recyclebaar en is helemaal ‘Made in Belgium’. Voor de productie van de spelmaterialen van Hop Up werken we samen met sociale economiebedrijven. Onze producenten staan garant voor een ethische productie met respect voor mens en milieu. Alle onderdelen van Hop Up zijn van hoogwaardige kwaliteit, kindveilig en voorzien van de nodige certificaten om de kwaliteit ervan te garanderen.

Is de Hop Up Playground ook buiten te gebruiken? De materialen van de Hop Up Playground zijn weersbestendig en kunnen ook buiten ingezet worden. Daarbij kies je best voor natuurlijke ondergronden zoals gras of zand. Ruwe speelplaatstegels geven sneller slijtsporen en zijn daarom te vermijden. Sla je de Hop Up Playground na het buiten spelen binnen weer op? De levensduur van het materiaal vaart er wel bij en met de bijgeleverde trolley is dat een fluitje van een cent.

Ik heb beperkte ruimte. Is het speelmateriaal goed op te bergen? We kampen meer en meer met gebrek aan ruimte. De beschikbare ruimte optimaal benutten, vraagt om creatieve oplossingen. De Hop Up Playground werd daartoe speciaal ontwikkeld. In een mum van tijd creëer je verschillende speelzones met ruimte voor creatief, uitdagend en rustig spel. Klaar met spelen? Opgeruimd neemt de Playground slechts 1m2 in beslag. Met de bijgeleverde trolley rijd je hem zo aan de kant of naar een volgende bestemming. Multifunctioneel gebruik van ruimte wordt letterlijk kinderspel!

Ik heb beperkte ruimte. Zijn er ook kleine bundels beschikbaar? Hop Up komt in verschillende Playgrounds en biedt voor elk wat wils: van een basis aan originele Hop Up materialen voor een extra speelhoek tot onbelemmerde speelkansen in grootse ruimtes. Contacteer ons via info@hopup.be voor een prijzenbrochure met een gedetailleerde onderdelenlijst per Playground.

Kan ik onderdelen apart bijbestellen? Ja, dat kan! De Hop Up Playground is een modulair speelconcept dat je op elk gewenst moment kan aanvullen of uitbreiden. Alle onderdelen zijn apart bij te bestellen. Contacteer ons via info@hopup.be en we bezorgen je met plezier meer informatie over onze uitbreidingssets en apart bij te bestellen onderdelen.

Tijd om te spelen.

Wil jij met je organisatie of instelling ruimte maken voor vrij spel, maar heb je nog wat vragen? Neem contact met ons op en kom alles te weten over onze Playgrounds, Workshops en Playdates.

bottom of page