top of page

100 kaarsjes voor Hop Up


feest bij hop up

Hip hip hoera, in september mocht Hop Up haar 100ste Playground in de wereld zetten! En wel op Freinetschool de Regenboog in Turnhout waar hij feestelijk ingehuldigd werd door de kinderen en door Jan Van Otten, schepen voor kinderopvang in Turnhout.

En zo komt Hop Up terug naar waar het zeven jaar geleden allemaal begon, naar de kleine uitvinders van de Regenboog die met hun creatieve ideeën en vernuft mee aan de basis lagen van de ontwikkeling van Hop Up.

Hop Up zag het levenslicht met een duidelijke missie: kinderen opnieuw alle ruimte geven om vrij te spelen. Met het nieuwe decreet voor Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) in het vooruitzicht gingen we 7 jaar geleden samen met heel wat organisaties uit het veld en met studenten productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen op zoek naar een oplossing om de speelkansen van schoolgaande kinderen in hun opvangtijd te verhogen.

Daarbij namen we de beste uitvinders van het land onder de arm, kinderen zelf! Hun ideeën vertaalden we in prototypes die ze konden uittesten in tal van proeftuinen.

Vandaag investeren verschillende Vlaamse Lokale Besturen in het kader van BOA in extra opvangplaatsen voor kinderen. Hop Up zorgt daarbij voor de nodige speeluitdaging en ondersteunt het multifunctioneel gebruik van ruimte.

Meer weten? De pers vierde mee. Hun relaas lees je bij GvA, HLN en hierWil jij lokaal inzetten op opvangplaatsen en speelkansen voor kinderen? Ontdek je graag hoe Hop Up jou daarbij kan ondersteunen? Contacteer ons via info@hopup.be en we komen graag ter plaatse voor een vrijblijvend gesprek.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page